Foto: Publicitātes foto

AS "Reverta" kopš 2010.gada 1.augusta Valsts kasi ir papildinājusi par 323,5 miljoniem eiro, pēdējā darījumā šā gada maijā pārskaitot piecus miljonus eiro, informēja "Revertas" Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

Kopā ar citiem maksājumiem kopš 2010.gada "Reverta" valstij esot samaksājusi jau vairāk nekā pusmiljardu eiro.

Pēc "Revertas" valdes priekšsēdētājas Solvitas Deglavas teiktā, "Revertas" speciālisti ir sasnieguši teju maksimāli iespējamo rezultātu, ņemot vērā politekonomisko situāciju un nozares izaicinājumus.

"Cik tas ir iespējams, esam darījuši visu, lai minimizētu valstij iespējamos zaudējumus - tā kā pēc "Parex" sadalīšanas no iepriekšējiem akcionāriem saņemto aktīvu kvalitāte bija zema, un iespaidu ir atstājusi arī ekonomiskās situācijas maiņa, apzināmies, ka zaudējumi būs jāatzīst," viņa norāda.

Ņemot vērā, ka "Reverta" atgūst kredītus ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Krievijā un Ukrainā, 2014.gadā sākusies Krievijas - Ukrainas attiecību krīze un tās rezultātā novājinātā abu valstu ekonomika turpina nelabvēlīgi ietekmēt "Reverta" darbības rādītājus.

Pašlaik atlikušo kredītu izstrāde kļūst arvien sarežģītāka, un NVS valstīs atgūto līdzekļu apjoms gada pirmajā ceturksnī ir samazinājies. Savukārt pozitīvi vērtējami pēdējā laikā uzlabojumi Latvijas tiesu sistēmas darbībā, kas devis atbalstu problemātiskajās tiesvedībās, norāda "Reverta".

Kopumā kopš 2010.gada 1.augusta līdz 2014.gada beigām valsts no "Revertas" ir saņēmusi vairāk nekā pusmiljardu eiro - maksājumi Valsts kasei veido 323,5 miljonus eiro, bet valsts galvotā sindicētā aizdevuma un uzkrāto procentu atmaksa - 244,6 miljonus eiro.

Savukārt dažādu nodokļu un nodevu maksājumos valsts ir saņēmusi aptuveni 15 miljonus eiro. Par subordinētajām saistībām kopš 2010.gada 1.augusta samaksāti 17,2 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka "Reverta" ir bijušās "Parex bankas" problemātisko aktīvu pārvaldītājs, kas tika izveidots 2010. gadā, kad 2008. gada nogalē pārņemtā "Parex banka" tika sadalīta "labajā" un "sliktajā" bankā, izveidojot "Citadeli" un "Revertu".

Saskaņā ar Privatizācijas aģentūras sniegto informāciju atlikušais valsts atbalsts "Revertai" 2014. gada 31. decembrī bija 749,01 miljons eiro.

"Revertas" darbību plānots izbeigt 2017.gada beigās. 

"Revertas" darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!