Foto: LETA

Teorētiski iespējams, ka cīņās par 2016. gada budžetu, Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) vadītā valdība krīt, otrdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa gan uzsvēra, ka par šādu iespēju runā teorētiskā pieļāvuma formā. 

Pēc Āboltiņas teiktā, budžeta pieņemšana nebūs viegla. "No katra ministra būs ļoti svarīga spēja strādāt komandā un skatīties uz Latviju ilgtermiņā, nevis dalīt populistiski kādus solījumus," teica Āboltiņa.

Āboltiņa arī apliecināja, ka varētu būt nākamā "Vienotības" virzītā premjerministres amata kandidāte.

"Esmu pietiekami daudz kritizēta par to, ka neesmu uzņēmusies kā partijas līdere valdības vadīšanu," viņa piebilda.

Vienlaikus Āboltiņa uzsvēra - "parlamentārās matemātikas loģika" liecina, ka šī ir koalīcija, kurai jāturpina strādāt. Partijas līdere noliedza, ka ar opozīcijas partijām tiktu runāts par citas koalīcijas izveidošanu.

Tiesa gan, Nacionālās apvienības (NA) rīcība, gatavojot pieteikumu Satversmes tiesā pret valdības lēmumu uzņemt 250 bēgļus, esot bezprecedenta gadījums, ko koalīcijā plānots pārrunāt pēc Straujumas atgriešanās no atvaļinājuma.

Jau vēstīts, ka NA gatavo pieteikumu Satversmes tiesā, kurā vēlas protestēt pret valdības lēmumu uzņemt 250 bēgļus.

TV3 rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no pieteikuma autoriem ir Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.

Koalīcijā ietilpstošā NA jau vairākas reizes norādījusi, ka neatbalsta valdības lēmumu solidarizēties ar pārējo Eiropu, uzņemot 250 bēgļus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!