Foto: Saeimas administrācija

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) otrdien valdes sēdē apstiprinājusi savu pozīciju sarunām ar Ministru kabinetu un Finanšu ministriju par vienošanās-domstarpību protokolu par 2016. gada valsts budžetu un septembra beigās šo jautājumu plāno pārrunāt arī ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V).

LPS aktuālie jautājumi budžeta sagatavošanā ir minimālās algas izmaiņas un ietekme uz pašvaldību budžetu, neapliekamā minimuma diferencēšana, kā arī pašvaldību budžetā ieskaitāmo nodokļu ieņēmumu prognozes nākamajam gadam un vidējam termiņam. Tāpat pašvaldībām budžeta kontekstā aktuāls jautājums ir par pašvaldību aizņemšanās iespējām, pedagogu atalgojuma modeļa ietekme uz pašvaldību budžetu.

Būtiski jautājumi ikgadējā domstarpību-vienošanās protokolā ir par deinstitucionalizācijas jautājumiem labklājības nozarē, par finansējumu ceļiem un sabiedriskā transporta organizāciju.

Vēl pirms tikšanās ar premjerministri LPS 16. septembrī tiksies ar Finanšu ministriju.

Ik gadu LPS un valdības sarunas par vienošanās-domstarpību protokolu izvēršas par garām un reizēm arī asām diskusijām, jo abas puses nevēlas piekāpties būtiskās valsts budžeta pozīcijās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!