Foto: F64
AS "Citadele banka" saistībā ar svārstīgo situāciju akciju tirgos un lai pilnībā izvērtētu akciju piedāvājuma laikā identificētos alternatīvos finansējuma piedāvājumus, pieņēmusi lēmumu pārcelt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) uz citu laiku.

"Sākotnējā publiskā piedāvājuma gaitā uzņēmums saņēma pozitīvu vērtējumu un interesi no institucionālo un privāto investoru puses, tomēr pašreizējie tirgus apstākļi nav piemēroti sākotnējā plāna īstenošanai," portālam "Delfi" skaidroja bankas korporatīvās komunikācijas daļas vadītājs Āris Dreimanis.

Dreimanis ar sacīja, procesa laikā konkretizējās vairākas stratēģiski nozīmīgas alternatīvas finansējuma piesaistei, kas bankai var sniegt nozīmīgu pievienoto vērtību. "Lai tās izvērtētu un izmantotu, akciju publiskais piedāvājums ir pārcelts uz vēlāku laiku," apstiprināja bankas pārstāvis.

"Lai arī tirgus situācijas dēļ mums ir nācies pārcelt akciju publisko piedāvājumu uz citu laiku, investoriem ir patiesa interese par Citadeli. Intensīvā darba rezultātā esam atraduši stratēģiski nozīmīgas alternatīvas finansēšanas iespējas un kopā ar līdzšinējiem ilgtermiņa investoriem tās izvērtēsim," bankas lēmumu komentēja bankas valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāva bankai "Citadele" izteikt līdz 100 miljoniem B kategorijas uzrādītāja akciju ar balsstiesībām publisko piedāvājumu.

"Delfi" jau ziņoja, ka šī gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, līdz ar to "Ripplewood" un 12 starptautisku investoru grupa kļuva par bankas "Citadele" akcionāriem. Par akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro.

Bankas akcionāru vidū līdzās "Ripplewood" ir tādi pazīstami investori kā bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers un bijušais Pasaules Bankas prezidents Džeims Volfensons. Bankas akcionāru vidū ir arī viens no lielākajiem hedžfondiem pasaulē "Baupost Group", kas pārvalda respektablu institucionālo un privāto investoru kapitālu. Kā jau iepriekš ziņots, "Ripplewood" piederēs 22,4% bankas akciju, bet pārējiem investoriem - 52,6% bankas akciju. Investori ir apliecinājuši ilgtermiņa attīstības plānus.

"Citadeles" grupa pērn sasniedza lielāko peļņu savas līdzšinējās darbības laikā - 2014. gadu grupa noslēgusi ar 32,4 miljonu eiro revidēto peļņu, kas ir par 138% vairāk nekā 2013. gadā. Savukārt banka "Citadele" gadu noslēgusi ar revidēto peļņu 29,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 91% vairāk nekā 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!