"Rietumu banka" nolēmusi izstāties no Latvijas Komercbanku asociācijas, pavēstīja asociācijas pārstāve Baiba Melnace.

Viņa skaidroja, ka šāds "Rietumu bankas" lēmums ir saistīts ar pašas bankas biznesa mērķiem, un tam nav saistības ar Latvijas Komercbanku asociācijas darbības aktualitātēm un dienas kārtības jautājumiem.

"Latvijas Komercbanku asociācija pēc šī "Rietumu bankas" lēmuma turpina pārstāvēt absolūti lielākās Latvijas banku nozares daļas intereses valsts un pašvaldību institūcijās un uzņēmēju organizācijās, lai sasniegtu mūsu kopējos mērķus – veicināt visas Latvijas tautsaimniecības un banku nozares attīstību. Latvijas Komercbanku asociācijas darba kārtībā un darba ritmā nebūs nekādu izmaiņu," sacīja asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

"Rietumu bankas" preses sekretāre Eleonora Gailiša, komentējot bankas lēmumu izstāties no Latvijas Komercbanku asociācijas, sacīja, ka ir nepieciešams ne tikai attīstīt esošās, bet arī meklēt jaunas starpbanku sadarbības formas.

"Uzskatām, ka nepieciešams ne tikai attīstīt esošās, bet arī meklēt jaunas starpbanku sadarbības un mijiedarbības formas, tajā skaitā reģionālajā un starptautiskajā līmenī. Tajā pašā laikā mēs augsti vērtējam mūsu piedalīšanās Latvijas Komercbanku asociācijā pieredzi un asociācijas darbu," viņa teica.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Latvijas Komercbanku asociācija ir biedrība, kurā uz brīvprātības principa pamata apvienojas Latvijā reģistrētās bankas un ārzemju banku filiāles. Tā dibināta 1992. gada jūlijā. Asociācijas mērķis ir sekmēt Latvijas banku sistēmas nostiprināšanu un attīstību, koordinējot banku kopējo problēmu risināšanu, pārstāvot banku kopējās intereses valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī vietējās un starptautiskajās organizācijās. Latvijas Komercbanku asociācijā ir 23 biedri, tostarp 20 biedru un trīs asociētie biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!