Latvijas Banka otrdien, 13. septembrī, izlaidīs piecu eiro sudraba kolekcijas monētu "Nacionālais uzņēmējs", portālu "Delfi" informēja bankas pārstāvji.

Latvijas nacionālo uzņēmēju nopelniem veltītā eiro kolekcijas monēta, kā skaidro banka, ir cieņas apliecinājums viņu darbam un ieguldījumam valsts ekonomiskās neatkarības un nacionālās pašapziņas stiprināšanā.

Kolekcijas monētas grafisko dizainu veidojis Paulis Liepa, bet plastisko veidojumu – Ivars Drulle. Paulis Liepa ir pēdējās lata kolekcijas monētas – "365" – grafiskā dizaina autors, savukārt Ivars Drulle radījis pirmās eiro kolekcijas monētas "Ainažu jūrskola" grafisko dizainu un plastisko veidojumu un monētas "Rīgas pilij 500" aversa grafisko dizainu un tās plastisko veidojumu.

Monēta "Nacionālais uzņēmējs" izgatavota Lietuvas uzņēmumā "Lietuvos monetų kalykla". Monētas priekšpusē novietots QR kods ar vēstījumu uzņēmēju nākamajai paaudzei - "Strādā ar drosmi, uzņēmību un atbildību!", bet aizmugurē – 25 reljefi izstrādātas skaldnes, kas simbolizē uzņēmējdarbībai veltītos gadus. Monētas averss ir gluds, simbolizējot plašo darba lauku, kas nākamajām paaudzēm jāpiepilda ar savām vērtībām.

Monētas cena Latvijas Bankas kasēs ir 67 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!