Foto: Reuters/Scanpix

Banku sektors Latvijā kopumā 2016. gada pirmajos astoņos mēnešos darbojās ar 341,8 miljonu eiro lielu peļņu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) sagatavotā operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem 2016. gada augustā.

Šajā periodā ar peļņu darbojās visas 16 Latvijas bankas un trīs no septiņām ārvalstu banku filiālēm (ar tirgus daļu kopējos banku sektora aktīvos – 98,3 %).

Augustā banku sektora kopējo noguldījumu apmērs samazinājies par 0,2 % jeb aptuveni 44 miljoniem eiro. Turpinājies nerezidentu noguldījumu sarukums – tie samazinājušies par 2,4 % jeb 243 miljoniem eiro, ko lielā mērā ietekmēja Krievijas iekšzemes kopprodukta samazināšanās, kā arī stingrākas prasības saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas (NILLTF) novēršanu.

Savukārt rezidentu noguldījumu apmēri turpinājuši pieaugt, kopumā par 1,8 % jeb 200 miljoniem eiro. Augustā to ietekmēja galvenokārt valdības un finanšu institūciju noguldījumu kāpums. Kopējais piesaistīto noguldījumu apjoms augusta beigās saglabājies 21,6 miljardu eiro apmērā.

Kopējais kredītportfelis pieaudzis jau septīto mēnesi pēc kārtas – augustā pieaugums bijis 0,2 % jeb 34 miljoni eiro, tostarp rezidentu korporatīvais portfelis šajā mēnesī palielinājies par 0,5% jeb 35 miljoniem eiro.

Savukārt rezidentu mājsaimniecību kredītportfelis sarucis par 0,1 % jeb 4 miljoniem eiro. Nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums augusta laikā palielinājies par 0,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!