Foto: F64
Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu vajadzībām nākamajā gadā plāno tērēt 89,3 miljonus eiro, informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja 27.oktobrī sēdē skatīs jautājumu par Izglītības, kultūras un sporta departamenta nākamā gada budžetu. Departaments nākamgad plāno iztērēt 291 826 232 eiro, kas ir par 10 999 957 eiro vairāk, nekā tam budžetā bija šogad.

No minētās summas 67,1 miljons eiro nākamgad paredzēti pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm. No tiem 7,2 miljoni eiro ir valsts budžeta transferti.

Departaments vienlaikus norādījis, ka šogad vajadzīgi papildu 236 560 eiro, jo pirmskolās paredzēts finansējuma palielinājums mācību līdzekļu iegādei par desmit eiro uz katru no 23 556 pirmsskolu audzēkņiem. Savukārt 1,5 miljoni eiro vajadzīgi, lai nodrošinātu algas pieaugumu par 50 eiro, palielinot pedagogu atalgojumu no 680 eiro uz 730 eiro par likmi izglītības iestādēs, kurās tiek īstenotas pirmsskolas izglītības programmas.

Turpretī privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm no pašvaldības budžeta nākamgad plānots piešķirt 13,4 miljonus eiro. Salīdzinājumā ar šī gada pašvaldības budžetu privātajām pirmskolām nākamgad paredzēts piešķirt par 2,8 miljoniem eiro vairāk.

Izglītības, kultūras un sporta departaments norādījis, ka lielāks finansējums nepieciešams, lai izpildītu šogad apstiprinātos Rīgas domes saistošos noteikumus par kārtību, kādā pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu privātam bērnu uzraudzības pakalpojumam, un saistošos noteikumus par kārtību, kādā pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju.

Savukārt specializētajām pirmsskolas izglītības iestādēm paredzēti 8,7 miljoni eiro, no kuriem 40 797 eiro ir valsts budžeta transferti.

Departaments norādījis, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par speciālās izglītības iestāžu finansēšanas kārtību, uzturēšanas izdevumus pašvaldību speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm no 2017.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim no valsts budžeta finanšu līdzekļiem segs 30% apmērā. Pedagogu atalgojumam novirzīti papildu 60 787 eiro atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par pedagogu darba samaksu un Rīgas domes noteikumiem par darba samaksu pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!