Foto: LETA

Pirmajos trīs 2016. gada ceturkšņos "DNB" grupa Latvijā strādājusi ar 28,9 miljonu eiro peļņu, tādējādi tīrās peļņas apmēru, salīdzinot ar pagājušo gadu, kāpinot vairāk nekā 2 reizes – par 116%, portālu "Delfi" informēja banka.

Operacionālā peļņa šā gada pirmajos deviņos mēnešos ir sasniegusi 27,3 miljonus eiro un attiecībā pret pagājušo gadu augusi teju divas reizes jeb par 94%. "DNB" grupas peļņas pieaugumu šogad ir ietekmējusi bankai piederošo "VISA Europe Limited" akciju pārdošana.

"DNB" grupas Latvijā neto komisijas maksas ienākumi 2016. gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, auguši par 10%. Izmaksas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn izdevies samazināt par 3%.

Šī gada pirmajos trīs ceturkšņos jaunizsniegto kredītu apmērs, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir audzis par 89%, sasniedzot 285,2 miljonus eiro.

Hipotekārās kreditēšanas jomā šā gada pirmajos trīs ceturkšņos, salīdzinot ar atbilstošo iepriekšējā gada periodu, skaita ziņā noslēgts par 78% vairāk hipotekāro kredītlīgumu, kamēr šo kredītu kopsumma ir gandrīz dubultojusies (91%).

Septembrī noslēgto hipotekāro kredītu līgumu summa pārsniedza 8 miljonus eiro, kas ir visaugstākais rādītājs kopš 2008. gada. Privātpersonām no jauna izsniegto kredītu kopsumma augusi par 54%.

Salīdzinot ar pirmajiem deviņiem mēnešiem pērn, šī gada pirmajos trīs ceturkšņos "DNB" līzings jau ir sasniedzis 97% no 2015. gada kopējā finansēšanas apjoma. Industriālā līzinga tirgus, lauksaimniecības un transporta uzņēmumi finansēti par 59% vairāk nekā 2015. gada attiecīgajā periodā, izsniedzot finansējumu 32 miljonu eiro apmērā.

Pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar šo periodu pērn, izsniegtais finansējuma apmērs juridiskajām personām audzis par 148%. Tas ir par 85,2 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

Iepriekš izveidotie uzkrājumi problemātiskajiem kredītiem samazināti 2,2 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!