Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada "Nordea" bankas Latvijas filiāles kopējie ieņēmumi sasniedza 72,1 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Savukārt operacionālā peļņa, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaugusi par 26%, sasniedzot 38,7 miljonus eiro, portāls "Delfi" uzzināja bankā.

Tīrie procentu ieņēmumi samazinājušies par 8%, ko ietekmējušas zemās procentu likmes, kamēr komisiju ieņēmumi palielinājušies par 20%, sasniedzot 14 miljonus eiro.

Kopējais noguldījumu portfelis gada laikā sasniedzis 1,83 miljardus eiro. Privātpersonu noguldījumi, salīdzinot ar pērnā gada periodu, pieauguši par 9%, savukārt noguldījumu portfelis korporatīvajā biznesā – par 24%. Kopējie aizdevumu apjomi sasnieguši 2.63 miljardus eiro.

"Kopumā esam apmierināti ar bankas finanšu sniegumu 2016. gadā visos klientu segmentos. Esam pielikuši pūles, lai veiktu vērienīgus uzlabojumus bankas digitālajos kanālos, tādējādi palielinot pieejamību gan privātpersonu, gan korporatīvo klientu segmentos. Piemēram, "Nordea Online" konsultācijas, ir viens no piemēriem – "Nordea" 2016. gadā bija pirmā banka Baltijas valstīs, kas ieviesa šādu pakalpojumu un tas šobrīd guvis lielu klientu atzinību, saņemot attālināti gan bankas konsultācijas, gan ērti un ātri – dažādus citus ikdienas finanšu pakalpojumus," norāda "Nordea" bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks.

"Tāpat mēs arī esam pirmā banka, kas saviem klientiem savlaicīgi uzsākusi piedāvāt pavisam unikālu autentifikācijas metodi – "Nordea" kodu lietotni –, kas īpaši aktuāla būs visiem klientiem, sākot no 2017. gada pavasara pēc tradicionālo autentifikācijas metožu nomaiņas. Arī šis gads neskaidrās ekonomiskās izaugsmes un pasaules politisko procesu ēnā prasīs daudz enerģijas, taču līdz šim izdarītais ļauj raudzīties nākotnē ar lielu pārliecību," norāda Buks.

Savukārt "Nordea" peļņa Baltijas valstīs 2016. gadā sasniedza 98 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2015. gadā.

Kopējie ienākumi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par 9%, kurus galvenokārt noteica finanšu produktu pārdošanas pieaugums un klientu pieprasījums pēc riska pārvaldības risinājumiem. Komisiju ieņēmumi palielinājās par 12%, pateicoties lielākam ikdienas bankas pakalpojumu pieprasījumam, darījumu apjoma pieaugumam gan privātpersonu, gan korporatīvo klientu segmentā, kā arī investīciju un pensiju produktu arvien augošai popularitātei.

2016. gadā kopējie aizdevumi palielinājušies par 4%, sasniedzot 8,4 miljardus eiro. Kopējie noguldījumu apjomi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājušies par 9%, sasniedzot 4,8 miljardus eiro. Kopējie izdevumi palielinājušies par 5%, ko noteica pastiprināts darbs pie atbilstības un regulatoru prasību ievērošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!