Foto: Reuters/Scanpix

AS "Reverta" šā gada maijā veica kārtējos procentu maksājumus Valsts kasei par kopējo summu 3,6 miljonu eiro apmērā, informēja uzņēmuma Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

Turpinot darbu pie atlikušo problemātisko kredītu portfeļu pārdošanas un vienlaicīgi arī uzņēmuma sagatavošanas likvidācijai, "Reverta" šā gada pirmajos trijos mēnešos ir atguvusi vairāk nekā 13 miljonus eiro.

Tādējādi kopējais "Revertas" atgūto līdzekļu daudzums 2017. gada marta beigās sasniedza jau 754 miljonus eiro jeb 67% no visiem „Reverta" atstātajiem problemātiskajiem aktīviem. Šāds rezultāts būtiski pārsniedz gan uzņēmuma vadības sākotnējās aplēses, gan arī problemātisko aktīvu nozares vidējos rādītājus, atgādina uzņēmumā.

Jāatgādina, ka "Reverta" ar konsultantu SIA "KMPG Baltics" turpina strādāt pie kredītportfeļu pārdošanas. Pašlaik tiek izvērtēti četri saistošie investoru piedāvājumi, lai maijā labāko no tiem varētu iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetam.

"Revertas" darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!