Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēdējo mēnešu laikā uzmanību izpelnījusies pasaules lielākā kriptovalūta "Bitcoin", kuras cenas izmaiņas līdzinās amerikāņu kalniņiem – vienā dienā pieaugot līdz rekordaugstam līmenim, bet jau nākamajā – strauji nokrītot un dzēšot būtisku ieguldījumu daļu, īpaši tiem, kuri, cerot uz laimīgo lozi, ieguldījuši visus savus uzkrājumus.

"Bitcoin" ir lielākā no vairāk nekā 4000 kriptovalūtām pasaulē, un periodiski (parasti brīžos, kad tā sāk strauju augšupeju) tai seko līdzi pat cilvēki, kam nav nekādas nojausmas un ikdienas intereses par finanšu tirgus ieguldīšanas principiem un analīzi. Jau 2017. gadā, kad kriptovalūtas cena sāka strauju augšupeju, daudzi metās iekšā tirgū, taču daudzu analītiķu prognozes un brīdinājumi piepildījās un "Bitcoin" cena ātri vien mainīja virzienu un strauji nogāzās, būtiski samazinot daudzu ieguldīto līdzekļu vērtību.

Šis gads nāca ar līdzīgām tendencēm, "Bitcoin" vērtībai gada sākumā strauji pieaugot. Pēdējo nedēļu laikā "Bitcoin" piedzīvojis mežonīgas svārstības, palielinoties līdz rekordaugstam līmenim un pēc tam, dažas dienas vēlāk kriptovalūtu tirgum zaudējot vairākus simtus miljardu dolāru. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!