Foto: Pixabay

Saeima ceturtdien Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai nodeva grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām", kuru mērķis ir ieviest vienkāršotu nodokļa nomaksas risinājumu, izmantojot saimnieciskās darbības ieņēmumu (SDI) kontu.

Likumprojekts Saeimā tiek virzīts vienlaikus ar likumprojektiem "Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā", "Grozījumi Kredītiestāžu likumā" un "Grozījumi Finanšu stabilitātes nodevas likumā", jo tajos iekļauts regulējums minētā risinājuma ieviešanas nodrošināšanai un īstenošanai.

Plānots, ka likumprojektā ietvertais regulējums stāsies spēkā 2021.gada 1.jūlijā.

Lai radītu motivējošu vidi nodokļu samaksai, mazinātu administratīvo slogu, ierobežotu ēnu ekonomiku, radītu modernu un uz jaunākajām tehnoloģijām balstītu nodokļu administrēšanas rīku, tādējādi sekmējot mazā biznesa attīstību, ir nepieciešams izstrādāt un ieviest vienkāršotu nodokļa nomaksas risinājumu, kas ļaus veikt nodokļa nomaksu, izmantojot SDI kontu, kuru paredzēts izmantot tikai vienkāršotā nodokļa nomaksas risinājuma ietvaros, skaidro FM.

Tāpat skaidrots, ka patērētāja pamatkonts nevar tikt izmantots kā SDI konts, jo normatīvie akti attiecībā uz patērētāja pamatkontu paredz ierobežojumus, kurus nevar nodrošināt vienkāršotā nodokļa nomaksas risinājuma ietvaros SDI kontam.

Paredzēts noteikt, ka SDI konts atverams kredītiestādē vai dalībvalsts kredītiestādes filiālē, kas reģistrēta Latvijā un kura saviem klientiem piedāvā šī konta lietošanas pakalpojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!