Foto: Pixabay

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu izsniegt licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai SIA "DN Operator", kas darbojas, izmantojot zīmolu "Debitum" tīmekļa vietnē "Debitum.network".

SIA "DN Operator" izsniegtajā licencē norādītie atļautie ieguldījumu pakalpojumi ir rīkojumu izpilde klientu vārdā, ieguldījumu konsultācijas un finanšu instrumentu izvietošana, neuzņemoties saistības izpirkt finanšu instrumentus. Savukārt licencē norādītie atļautie ieguldījumu blakuspakalpojumi ir finanšu instrumentu turēšana, valūtas maiņas pakalpojumi, ja tie saistīti ar ieguldījumu pakalpojumu sniegšanu, kā arī ar finanšu instrumentu sākotnējo izvietošanu saistīto pakalpojumu sniegšana.

Pēc licences saņemšanas pārejas perioda laikā SIA "DN Operator" pārvaldītajā platformā tiks pakāpeniski pārtraukta ieguldījumu piedāvāšana cesijas līgumu noslēgšanas veidā gan jauniem, gan esošajiem klientiem, pilnībā aizvietojot tos ar finanšu instrumentu piedāvāšanu, informē FKTK.

SIA "DN Operator" informēs klientus par izmaiņām, kas saistītas ar statusa maiņu, ieguldītājiem piemērojamajiem aizsardzības mehānismiem attiecībā uz darījumiem ar finanšu instrumentiem atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma un atbilstošās direktīvas (MiFID II) un komplektētu privāto ieguldījumu un apdrošināšanas ieguldījumu produktu (PRIIPs) prasībām, kā arī informēs klientus par ieguldītāju aizsardzības sistēmas darbību atbilstoši Ieguldītāju aizsardzības likuma prasībām. Tāpat SIA "DN Operator" ir pienākums informēt klientus, ka pārejas perioda laikā piedāvātie cesijas līgumi nav aizsargāti ar iepriekš minētiem ieguldītāju aizsardzības mehānismiem, par riskiem, kas ir saistīti ar ieguldījumiem cesijas līgumos, finanšu instrumentos un citiem būtiskiem jautājumiem.

Kā liecina "Lursoft" pieejamā informācija, SIA "DN Operator" īpašnieks ir SIA "OFS", bet kā patiesā labuma guvējs norādīts Mārtiņš Liberts, kas ir patiesā labuma guvējs arī uzņēmumos SIA "DN Funding Alpha", SIA "Flexidea", SIA "SM Capital" un SIA "DN Operator". Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 0 eiro, bet tā zaudējumi norādīti 3134 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!