Foto: Publicitātes attēli

"BluOr Bank" uzsākusi nenodrošināto subordinēto obligāciju pirmā laidiena sākotnējo publisko piedāvājumu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas investoriem, kas ilgs no šī gada 16. maija līdz 27. maijam, informē bankas pārstāvji.

"BluOr Bank" plāno emitēt pirmo 7 gadu nenodrošināto subordinēto obligāciju laidienu līdz 7 miljoniem eiro.

Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 7 gadi, un procentu likme - 7% gadā. Procentu maksājumi par obligācijām tiks veikti reizi trijos mēnešos.

Obligācijas tiek publiski piedāvātas investoriem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, kā arī papildus piedāvājumā varēs piedalīties institucionālie un privātie investori no atsevišķi izvēlētām Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm, ievērojot obligāciju emisijas pamatprospektā noteikto. Obligācijas ir paredzēts kotēt "Nasdaq Riga" Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā. Uzreiz pēc tirdzniecības uzsākšanas "Nasdaq Riga" subordinētas obligācijas varēs brīvi pirkt un pārdot regulētājā tirgū.

Obligāciju emisijas rezultātā iegūtie līdzekļi tiks izmantoti bankas kapitāla stiprināšanai, kas, savukārt, ļaus sekmīgāk attīstīt bankas pakalpojumus – vecināt kreditēšanu, piesaistīt depozītus un stiprināt pozīcijas tirgū, sekmējot valsts tautsaimniecības izaugsmi un stiprinot vietējos uzņēmumus.

""BluOr banka" Latvijas tirgū aktīvi kreditē uzņēmumus, tāpēc papildus naudas resursu piesaiste ir viens no bankas izaugsmes priekšnosacījumiem, kas dod iespēju izsniegt arvien vairāk kredītu," atzīmē Dmitrijs Latiševs, "BluOr Bank" galvenais izpilddirektors. "Jo vairāk ir brīvu līdzekļu, jo vairāk kredītu uzņēmējiem varam izsniegt uz iespējami izdevīgākiem noteikumiem, tādējādi ievērojami paplašinot kreditēšanas iespējas arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem," piebilst Latiševs.

"BluOr Bank" obligācijas ir sarežģīts finanšu instruments un nav piemērots visiem ieguldītājiem. Pirms investēšanas ikviens interesents tiek aicināts rūpīgi iepazīsties ar emisijas prospektu, lai uzzinātu par iespējamiem riskiem un ieguvumiem, skaidro bankas pārstāvji.

2022. gada 10. maijā Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja "BluOr Bank" nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas pamatprospektu. Bankas subordinēto obligāciju programmas kopējais apjoms nominālvērtībā ir līdz 15 miljoniem eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!