Investoram ir jāmeklē uzņēmumi, kuru potenciālais pienesums vēl nav iecenots tā akciju cenā, stāsta "BluOr Bank" klientu aktīvu pārvaldīšanas direktors Pauls Miklaševičs, kurš šādi, ieguldot tolaik mazpazīstamā kanādiešu uzņēmumā "Shopify", nopelnījis prāvu summu, kas rakstāma sešiem cipariem.

"Es savu karjeru investīciju pasaulē sāku kā praktikants," atminas Miklaševičs, stāstot, ka radinieks palīdzējis atrast pirmo prakses vietu. Tas esot sakritis ar tā saukto "dot-com" burbuli, kad visi tehnoloģiju uzņēmumi uzrādīja ārkārtīgi labus rezultātus. Viņš atminas, ka pirmais darījums bijis ļoti veiksmīgs – ieguldot tūkstoti, viņš savu investīciju dubultojis. Tas ir iededzis lielu interesi par investīciju pasauli, un vēlāk, pabeidzis mācības, viņš turpināja karjeru šajā laukā. 

"Man ir bijis daudz veiksmīgu darījumu," saka Miklaševičs, norādot, ka gadu gaitā ir gadījies, pievēršot uzmanību tam, kas šobrīd tirgū netiek novērtēts, veikt lieliskas investīcijas. 

"Lielāko naudu nopelnīju, pateicoties kompānijai "Shopify"," atminas investors. Savulaik nezināmā kanādiešu e-komercijas platforma gadu gaitā strauji izauga. Viņš skaidro – ņemot vērā, ka uzņēmums bija kanādiešu, tam netika pievērsta pienācīga uzmanība. 

Investors stāsta, ka ar "Shopify" tika "diezgan daudz nopelnīts", proti, klientu, kuriem viņš šīs akcijas iegādājās, veicot savus darba pienākumus, peļņa bija mērāma miljonos. "Man tas bija ar sešiem cipariem, bet ar solīdiem sešiem cipariem," viņš atceras, taču piebilst, ka tas arī bijis sliktākais darījums. Proti, viņš šīs akcijas ar labu peļņu pārdeva vēl pirms pandēmijas, bet, ja būtu pandēmijas laikā tās turējis, būtu varējis nopelnīt vēl vismaz desmit reizes vairāk. "Es esmu vēl diezgan jauns, un vēl ir laiks nopelnīt," saka Miklaševičs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!