Foto: LETA

"Industra Bank" piešķīrusi mežizstrādes un konsultāciju uzņēmumam SIA "Koku cenas" kredītlīniju apgrozāmajiem līdzekļiem 200 tūkstošu eiro apmērā tā tālākai attīstībai. Kredītlīnijas saņemšanai uzņēmums piesaistījis arī "Altum" garantiju.

SIA "Koku cenas" ir simtprocentīgs Latvijas vietējā kapitāla uzņēmums, kuru 2021. gada maijā dibinājuši divi profesionāļi ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi nozarē – Jānis Dūmiņš un Mārtiņš Ģērmanis. Uzņēmuma nodarbošanās virzieni ir mežizstrāde, kokmateriālu iepirkšana, realizācija un konsultācijas mežu jautājumos un tā pamatmērķis ir sniegt korektu un aktuālu informāciju par kokmateriālu cenām, tā palīdzot viņiem atrast izdevīgāko piedāvājumu, realizējot kokmateriālus vai pārdodot cirsmu "uz celma". Ņemot vērā klientu pieprasījumu un profesionālās prasmes, papildus konsultācijām un informatīvajiem pakalpojumiem uzņēmums sniedz arī mežizstrādes pakalpojumus, kā arī iegādājas cirsmas un apaļkokus krautuvēs.

Uzņēmums ir jauns un bez kredīta vēstures, līdz ar to liela daļa Latvijas banku šādos gadījumos nav atbalstošas, neslēpj SIA "Koku cenas" valdes loceklis Mārtiņš Ģērmanis, izsakot pateicību bankai un "Altum". "Industra Bank" valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis atzīst, ka, izsverot iespēju piešķirt bankas finansējumu, svarīgs faktors bija SIA "Koku cenas" īpašnieku zināšanas par nozari, izpratne par saviem mērķa klientiem un pārdomātais finanšu plāns.

"Industra Bank" ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar 21.4 tūkstošiem klientu – tūkstotis četri simti juridisku personu un 20 tūkstoši privātpersonu. Banku ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!