Foto: Pubclitātes attēls

"Kad tu ieguldi naudu, vai zini, no kurienes nāks tava peļņa?" retoriski vaicā finanšu eksperts Toms Kreicbergs. Viņš skaidro, ka ir būtiska starpība starp bagātības pārdalīšanu, kas notiek kriptovalūtu gadījumā, un bagātības vairošanu, ko rada, piemēram, ražojoši uzņēmumi.

Viņaprāt katram investoram būtu svarīgi atbildēt uz četriem jautājumiem, lai spētu saprast savu ieguldījumu ilgtspēju un reālo nākotnes potenciālu.

"Nereti investori aizraujas ar tādiem populāriem ieguldījumiem kā Forex, kripto, zelts un tamlīdzīgi, taču aizmirst uzdot vienkāršu jautājumu - no kurienes nāks mana ieguldījuma peļņa?" saka Kreicbergs.

Viņš uzskata, ka investoriem ir vērts zināt četras peļņas atslēgas:

  • Kā atšķiras bagātības pārdalīšana no bagātības vairošanas?
  • Kāpēc bagātības pārdalīšana ir slikta ieguldīšanas stratēģija?
  • Kas gūst labumu no bagātības vairošanas un radīšanas?
  • Kādus ieguldījumus izmantot, lai gūtu labumu?

"Investors, kurš apzinās šos četrus peļņas principus vai atslēgas, ir daudz labākā pozīcijā, lai pelnītu pasīvi ilgtermiņā un morāli veselīgā veidā," saka eksperts.


Šo video piedāvā programma "Neatkarīgais investors" sadarbībā ar "Delfi Bizness", lai skaidrotu, kā efektīvi krāt un ieguldīt, dzīvojot Latvijā. Seko mūsu jaunumiem "Delfi" portālā un pieseko YouTube kanālam "Neatkarīgais investors". Ja arī tevi interesē attīstīt savas ieguldīšanas prasmes, dodies šeit, lai reģistrētos bezmaksas ieguldīšanas vebināram, kuru jau drīzumā vadīs Toms Kreicbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!