Foto: Publicitātes attēli
"Drošības spilvens ir iebūvēts katrā modernā automašīnā. Ikdienā mums to nevajag un mēs par to pat nedomājam. Taču visiem ir lielāks sirdsmiers, ja zinām, ka, vajadzības gadījumā, drošības spilvens mūs pasargās," saka uzņēmējs un personīgo finanšu treneris Valters Vestmanis, salīdzinot ērti un ātri pieejamu uzkrājumu nebaltai dienai ar auto iebūvēto drošības sistēmu.

Vestmanis skaidro, ka līdzīgi kā automašīnās tiek iebūvēti gaisa spilveni, tāpat katram būtu jādomā par finansiālo drošības spilvenu dzīvē.

"Drošības spilvens ir rīks, kas var paglābt ne tikai no neparedzētām situācijām un problēmām, bet arī var palīdzēt neiekļūt nepatīkamās kredītsaistībās no kurām pēc tam vēl ilgi var būt grūti tikt ārā," saka eksperts.

Par finanšu drošības spilveniem Latvijā tiek runāts regulāri. Daudziem iedzīvotājiem tādu nav, vai arī uzkrājumi ir salīdzinoši mazi un ārkārtas gadījumā nosegtu tikai viena mēneša izdevumus. Lai gan pandēmijas laikā atlikumi banku kontos, kā liecina dati, daļai sabiedrības pieauga, kopumā situācija nav tik spoža.

"Vislielākā drošības spilvena priekšrocība ir, ka tas Tev dod brīvību nedzīvot bailēs un stresā," saka eksperts, skaidrojot, ka, ja ir iekrājumi, tad ir brīvība brīžos, kad gadās neparedzēti apstākļi. Viņš pasvītro, ka, ja nav tāda spilvena, cilvēkam ir jāņem patēriņa kredīts, kas tad savukārt var ietekmēt finansiālo drošību nākotnē.

"Daudzi cilvēki netic krāšanai, viņi notriec visu, kas viņiem ir, dzīvot šodienai, nedomā par rītdienu," min finanšu treneris.

Vestmanis jaunākajā video stāstīs par to, kas ir drošības spilvens un kāpēc tādu vajag? Kas ir tipiskākās kļūdas, kuras tiek pieļautas, veidojot drošības spilvenu? Un cik lielu drošības spilvenu vajadzētu vai nevajadzētu veidot?

Šo video piedāvā programma "Neatkarīgais investors" sadarbībā ar "Delfi Bizness", lai skaidrotu, kā efektīvi krāt un ieguldīt, dzīvojot Latvijā. Seko mūsu jaunumiem "Delfi" portālā un pieseko YouTube kanālam "Finansiālā neatkarība", kurā pieejama noderīga informācija par dažādiem finanšu, pensiju, biznesa un pašizaugsmes jautājumiem. Ja tevi interesē attīstīt ieguldīšanas prasmes, dodies šeit, lai reģistrētos bezmaksas ieguldīšanas vebināram, kuru jau drīzumā vadīs Toms Kreicbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!