Foto: Youtube.com, Coinage
Dienvidkorejas varas iestādes uzskata, ka Do Kvons sabrukušās kriptovalūtas "Luna" vadītājs, kura projektos tika zaudēti miljardiem investoru naudas, slēpjas Serbijā.

Seulas prokuratūra paziņoja, ka sadarbojas ar Serbiju, lai kriptouzņēmēju aizturētu, ziņo BBC.

31 gadu vecais Kvons, kurš tika apsūdzēts par krāpšanu un kapitāla tirgus likumu pārkāpumiem kriptovalūtas sabrukuma pavasarī.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka septembrī Interpols izdeva starptautisku orderi viņa arestam. Interpola "Sarkanais paziņojums" ir lūgums tiesībaizsardzības iestādēm visā pasaulē atrast un provizoriski arestēt personu, kas gaida izdošanu, nodošanu vai līdzīgu tiesvedību.

Oktobrī Dienvidkorejas prokurori paziņoja, ka viņš pēc Singapūras pamešanas caur Dubaiju devies uz nezināmu valsti.

BBC skaidro, ka Dienvidkorejai un Serbijai nav izdošanas līguma, taču iepriekš abas ir piekritušas lūgumiem saskaņā ar Eiropas Konvenciju par izdošanu.

Kvons rudenī vietnē "Twitter" paziņoja, ka viņam nav ko slēpt un viņš "pilnībā sadarbojas" ar valdības aģentūrām. "Ar jebkuru valsts aģentūru, kas ir izrādījusi interesi sazināties, mēs pilnībā sadarbojamies, un mums nav nekā slēpjama," sacīja Kvons, nesniedzot precīzāku informāciju par savu atrašanās vietu.

Dienvidkorejas prokurori gan apgalvojuši, ka Kvons "acīmredzami bēg", vēsta ziņu aģentūra "Yonhap". Ziņojumā teikts, ka viņš plānoja bēgt no valsts jau pirms "Luna" sabrukšanas maijā. Prokurori arī sacīja, ka Kvons nesadarbojas, un ar advokāta starpniecību paziņoja, ka viņam nav nodoma ierasties uz nopratināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!