Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par kriptovalūtu karali sauktā amerikāņu kriptobiržas vadītāja FTX Sema Benkmena-Frīda sabiedrotie, kā vēsta "The Financial Times", atzinuši savu vainu krāpniecībā un sadarbojas ar ASV izmeklētājiem.

FTX, kas tika uzskatīta par vienu no lielākajām kriptovalūtu biržām pasaulēm, nesen kā pieredzēja likviditātes problēmas un bankrotēja. Pēc bankrota atklājies, ka uzņēmums izsaimniekoja savu investoru naudu un veica virkni nesaimniecisku lēmumu.

"The Financial Times" vēsta, ka ASV Ņujorkas dienvidu apgabala prokurors Deimians Viljamss paziņoja par vainas atzīšanu un kriminālapsūdzībām pret FTX tirdzniecības filiāles "Alameda Research" bijušo izpilddirektori Kerolīnu Elisonu un FTX līdzdibinātāju Ziksao “Geriju” Vanu. Viņa birojs pagājušajā nedēļā bija izvirzījis astoņas apsūdzības pret Benkmenu-Frīdu.

Viljamsa paziņojums nāca tieši pēc tam, kad lidmašīna, kurā atradās Benkmens-Frīds, pacēlās no Bahamu salām, kur viņš atteicās no tiesībām apstrīdēt izdošanu ASV. Viņam jau ceturtdien bija jāierodas Manhetenas tiesā, kur tiks izskatīts viņa lūgums par drošības naudu.

Ilggadēju draugu trijotne bija starp galvenajiem locekļiem šaurā partneru lokā, kuri vadīja kriptovalūtu impēriju, kurā ietilpa kriptovalūtu birža FTX un privātā tirdzniecības firma "Alameda Research".

Elisone atzina savu vainu septiņās apsūdzībās, tostarp krāpniecībā un naudas atmazgāšanā, par kurām paredzētais maksimālais sods ir 110 gadu cietumsods, savukārt Vans atzina savu vainu četrās apsūdzībās, maksimālais sods ir 50 gada cietumsods, saskaņā ar parakstītajiem līgumiem, ko redzējis Financial Times.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!