Foto: Publicitātes foto

"Nasdaq Riga" biržā sākusies pieteikšanās Latvijas uzņēmuma "DelfinGroup' akcionāru piedāvātajām akcijām. Piedāvājuma ietvaros Latvijas, Lietuvas un Igaunijas investoriem ir iespēja iegādāties līdz 4,66 miljonu "DelfinGroup" akciju, ko piedāvā divi lielākie uzņēmuma akcionāri – SIA "L24 Finance" un SIA "EC finance".

Vienas akcijas cena ir 1,35 eiro.

Piedāvājums kopumā veido 10,3% no visām "DelfinGroup" akcijām, informē uzņēmumā.

Piedāvājumu rezultātu paziņošana paredzēta 5. jūnijā, bet iegādāto akciju pārskaitīšanu jeb norēķinu plānots veikt 6. jūnijā. Piedāvājuma akcijas tiks piešķirtas proporcionāli (pro-rata) piedāvājuma periodā saņemtajiem iegādes pieteikumiem.

"DelfinGroup" akcijas cena biržā prospektu apstiprināšanas dienā uz tirdzniecības sesijas slēgšanas brīdi bija 1,515 eiro, savukārt akcijas apjoma vidējā svērtā cena no 2023. gada 1. februāra līdz 30. aprīlim ir bijusi 1,51 eiro. Publisko piedāvājumu ietvaros akcijas, saskaņā ar ierasto tirgus praksi šādiem darījumiem, tiek piedāvātas ar vairāk nekā 10% atlaidi no akcijas vidējās svērtās biržas cenas.

"Divu lielāko uzņēmuma akcionāru plāns pārdot daļu savu akciju vērtējams kā pozitīvs solis, veicinot gan brīvā apgrozībā esošo akciju skaita palielināšanos, gan kopumā labvēlīgi ietekmējot kapitāla tirgus attīstību gan Latvijas, gan Baltijas mērogā. Līdz ar publisko akciju piedāvājumu stiprināsies akciju likviditāte un tirdzniecības apjomi biržā, kas ir izdevīgi gan esošajiem, gan jaunajiem investoriem, kā arī biržai kopumā. Investoriem ir iespēja iegādāties akcijas par fiksētu cenu zem to pašreizējās tirgus vērtības, papildinot vai diversificējot savu investīciju portfeļus," skaidro "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Vairāk par "DelfinGroup" un Ādmīdiņu var uzzināt, skatoties "Delfi Bizness" raidījumu "Nākotnes kapitāls".

Uzņēmumā informē, ka "DelfinGroup" dividendēs līdz šim ir izmaksājis līdz 50% no uzņēmuma peļņas, un uzņēmums plāno šādu praksi turpināt. Balstoties uz dividenžu maksājumiem, ko uzņēmums ir veicis līdz 2023. gada 16. maijam, pēdējo 12 mēnešu laikā "DelfinGroup" dividendēs izmaksāja 5,5 miljonus eiro jeb 0,121 eiro par akciju. Tas uzņēmuma akcionāriem nodrošināja dividenžu ienesīgumu 8% apmērā, pamatojoties uz akcijas cenu 2023. gada 16. maijā uz "Nasdaq Riga" biržas akciju tirdzniecības sesijas slēgšanas brīdi. Savukārt, balstoties uz pēdējo 12 mēnešu izmaksāto dividenžu apjomu, dividenžu ienesīgums pie publisko piedāvājumu akciju pārdošanas cenas 1,35 eiro sastādītu 9%.

Saskaņā ar akcionāru prospektos iekļauto informāciju, šobrīd "DelfinGroup" lielākie akcionāri ir "L24 Finance" (55,13%), "EC finance" (18,22%) un "AE Consulting" (8,75%), bet pārējiem akcionāriem pieder 17,9% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!