Foto: Publicitātes attēls

"Šis ir patiess bēdu stāsts, kas atgādījās ar vienu veiksmīgu un Latvijā pazīstamu uzņēmēju. Sauksim viņu par "Kārli". "Kārlis" pieļāva vienu fundamentālu kļūdu, ieguldot savu naudu, no kuras jāuzmanās mums visiem," saka finanšu eksperts Toms Kreicbergs, daloties ar stāstu par kļūdām ieguldot naudu.

"Kārlis pārdeva savu uzņēmumu un pirmo reizi dzīvē parādījās lielāka nauda. Viņš saprata, ka vajadzētu ieguldīt, bet īsti nezināja, no kā sākt. "Kārlis" satika privātbanķieri, kurš viņu kārtīgi apvārdoja. Baņķieris stāstīja, kāda viņam forša komanda, kādi jaudīgi investīciju analītiķi. Viņi rūpīgi sekojot tirgum un vērtējot īstos brīžus, kad pirkt un kad pārdot," stāstu iesāk Kreicbergs, norādot, ka tomēr turpinājums nav tik pozitīvs.

"Kārlis" esot baņķierim iedevis septiņu ciparu summu, lai iegulda, taču tad tika pieļauta kļūda. Proti, cilvēki, kuriem parādās nauda meklē cilvēkus, kas viņu vietā var pārvaldīt naudu. Taču, kad nāk finanšu krīze vai problēmas, tiek vainoti baņķieri.

Tomēr, kā saka Kreicbergs, atbildība par savu naudu jāuzņemas pašam un katram būtu jāsaprot ieguldīšanas pamati.

Skaties video un uzzini!

Šo video piedāvā programma "Neatkarīgais investors" sadarbībā ar "Delfi Bizness", lai skaidrotu, kā efektīvi krāt un ieguldīt, dzīvojot Latvijā. Seko mūsu jaunumiem "Delfi" portālā un pieseko YouTube kanālam "Neatkarīgais investors". Ja arī tevi interesē attīstīt savas ieguldīšanas prasmes, dodies šeit, lai reģistrētos bezmaksas ieguldīšanas vebināram, kuru jau drīzumā vadīs Toms Kreicbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!