Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules lielākie finanšu spēlētāji vēlas saviem klientiem piedāvāt "Bitcoin" kriptovalūtas elektroniski tirgotos fondos (ETF) un ir vērsušies pie ASV regulatoriem pēc atļaujas tos izveidot. Daži to sauc par pozitīvu ziņu kriptovalūtu vērtības celšanai, kamēr citi norāda, ka ilgtermiņā šie "papīra" ieguldījumi bojās reputāciju un nodarīs vairāk ļauna nekā laba.

“Bitcoin” sākotnēji tika radīts kā alternatīva tradicionālajām finansēm – valstu kontrolētajām valūtām un svārstīgajiem akciju tirgiem, kur liels svars un ietekme ir milzīgajiem institucionālajiem investoriem, kas pārvalda miljardiem ASV dolāru vērtus aktīvus.

Nu šie paši institucionālie investori, kuri pirms dažiem gadiem “Bitcoin” uzlūkoja kā “muļķības”, plāno izveidot ETF, kas ļautu klientiem ieguldīt kriptovalūtās, nepērkot pašas kriptovalūtas un tādējādi vismaz teorētiski samazinot riskus, kas nāk ar ieguldīšanu nestabilajās digitālajās monētās, kuru vērtība kāpj un krīt, pateicoties to lietotāju uzticībai un cerībām.

Jāmin gan, ka šis nebūtu pirmais "Bitcoin" vai citu kriptovalūtu produkts, bet, kā norāda eksperti būtu pirmais ASV, kas tiešā veidā varētu ietekmēt kriptovalūtu cenas.

Iesniedz dokumentus

Jūnija vidū amerikāņu investīciju kompānija “BlackRock”, kura savu klientu vārdā globāli pārvalda vairāk nekā 9 triljonus ASV dolāru, vērsās pie ASV finanšu tirgus regulatora (SEC) ar dokumentiem par “Bitcoin” fonda izveidi – “iShares Bitcoin Trust”.

Jūnija beigās sekoja arī ne mazāk zināmais investīciju uzņēmums “Fidelity”.

“Faktu, ka “BlackRock” – cienīts un labi zināms aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums – ir pieteicis “Bitcoin” ETF, var uzskatīt par pozitīvu virzību regulējuma apstiprināšanas meklējumos,” sarunā ar “Reuters” sacīja Džošua Ču, blokķēdes tehnoloģiju grupas XBE galvenais riska speciālists,

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Подпишись и читай:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !