Foto: Publicitātes foto

"Latvenergo" ieņēmumi šogad pirmajā pusgadā bija 1,163 miljardi eiro, kas ir par 56% vairāk nekā pērn pirmajos sešos mēnešos, bet peļņa sasniedza 222,5 miljonus eiro.

Uzņēmuma peļņa šī gada sešos mēnešos ir par 40 miljoniem eiro lielāka nekā tā bija visa 2022. gada laikā un par 57% lielāka nekā nekā 2022. gada pirmajā pusē.

Kopumā aizvadītajos gados uzņēmuma ieņēmumi un peļņas rādītāji ir turpinājuši augt. "Latvenergo" koncerns 2022. gadā strādāja ar 1,842 miljardu eiro apgrozījumu, kas bija par 72,9% vairāk nekā 2021. gadā. 

Uzņēmumā skaidro, ka 2023. gada pirmajā pusgadā "Latvenergo" koncerna finanšu rezultātus visbūtiskāk ietekmēja elektroenerģijas ražošanas pieaugums par 56% līdz 3519 gigavatstundām (GWh).

Te jānorāda, ka tas ir pateicoties laika apstākļiem. Proti, Daugavas HES ir saražots par 44% vairāk elektroenerģijas nekā attiecīgajā periodā pērn jeb 2834 GWh. Tas veicināja Latvenergo pārdošanas apjoma pieaugumu kaimiņvalstīs, būtiski palielinot ārpus Latvijas gūtos ieņēmumus. Kopā koncerns pārdevis par 28% vairāk elektroenerģijas nekā pērn jeb 5026 GWh.

"Latvenergo" 2023. gada pirmajā pusgadā izstrādāja 40% no visas Baltijā saražotās elektroenerģijas apjoma.

"Latvenergo" koncernā ietilpst mātessabiedrība AS "Latvenergo" un meitassabiedrības "Sadales tīkls", "Elektrum Eesti", "Elektrum Lietuva", "Enerģijas publiskais tirgotājs", "Liepājas enerģija" un "Latvijas vēja parki". "Latvenergo" pieder Latvijas valstij. 

Tālāk rakstā "Delfi Bizness" skaidro detalizētāk uzņēmuma finanšu rezultātus un kā to ietekmējuši uzņēmuma jaunie darbības virzieni.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!