Akciju tirgus ir nestabils, un vienmēr jāatceras, ka uzņēmums, kurā ieguldīta nauda, var pieredzēt dažādas problēmas, un dažkārt tā akciju vērtība var krist, pat ja uzņēmumam ir labi finanšu rādītāji. Šie ieguldījumi nāk ar risku. Ko darīt, ja negribas riskēt? Starp ieguldījumiem ar ļoti mazu risku un pieklājīgām procentu likmēm šobrīd izceļas Latvijas valsts krājobligācijas un komercbanku piedāvātie termiņdepozīti. "Nākotnes kapitāls" cenšas saprast, kur labāk ieguldīt, ja riska apetīte ir zema.

Akciju tirgus atdeve gudri saplānotam portfelim labā gadā var krietni pārsniegt 10%. Ienesīgumu virs 10% sola arī lielu un salīdzinošo drošu uzņēmumu obligācijas. Kriptovalūtas kādreiz varēja vienā naktī ienest 1000% peļņu. Bet, kā pierāda “Nākotnes kapitāla” vadītāju portfeļi, šie ieguldījumi ir riskanti un to vērtības pieaugums ir ļoti svārstīgs.

Kā "Nākotnes kapitālā" jau iepriekš norādījuši finanšu eksperti, saprātīgi ir veidot sabalansētu portfeli, kurā ir dažādi aktīvi ar dažādu ienesīgumu, lai stabilākie un drošākie ieguldījumi būtu kā atsvars riskantākajiem.

Divi ieguldījumu veidi ar salīdzinoši nelielu risku ir Latvijas valsts krājobligācijas un 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!