Baltijas akciju un investīciju tirgū liela nozīme ir mazajiem investoriem. Viņi, pretēji lielajām finanšu pārvaldnieku grupām, ir jutīgāki pret globālo ekonomiku, jo augstāka inflācija, lielākas dzīves izmaksas nozīmē, ka ik mēnesi maciņā paliek mazāk naudas ieguldījumiem.

Par to, kas sagaida investorus un gan vietējos, gan globālos tirgus, raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāstīja "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis.

Par to, kas sagaida investorus un gan vietējos, gan globālos tirgus, raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāstīja "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis.

"Es teiktu, ka pusgads, pat gads būs diezgan stagnējošs," saka Gašpuitis, atbildot uz "Nākotnes kapitāla" jautājumu, vai tuvākajā laikā mazie investori un Baltijas ekonomika kopumā atgūsies no šokiem, kas pieredzēti pēdējā gadā.

Cīņa ar inflāciju būs ilga

"Ja mēs skatāmies uz investīcijām, mums jāskatās, kas notiek pasaulē. Šobrīd ASV ekonomika ir pietiekami stabila. Tur tiek sagaidīta šī "mīkstā piezemēšanās". Sarežģītāk ies eirozonā," komentē eksperts, norādot, ka lielākās problēmas Baltijas valstīs zīmējas tieši igauņiem. Viņu ekonomiku lielā mērā ietekmē problēmas Skandināvijas valstīs, kur būvniecības sektors pieredz strauju kritumu. Latvijā un Lietuvā būs nosacīti labāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!