Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Lai gan sākotnēji pieteikšanās uz "APF Holdings" akcijām bija paredzēta līdz 30 oktobrim, lemts to pagarināt un arī samazināt vienas akcijas cenu, informē uzņēmumā.

Ieguldīs pensiju fonds

Lēmumu pagarināt pieteikšanos uz akcijām izraisīja divi faktori:

"Citadeles" aktīvu pārvaldes uzņēmums "CBL Asset Management" valsts fondēto pensiju plāna "CBL Aktīvais" vārdā izteicis gatavību iegādāties nozīmīgu daļu no "APF Holdings" sākotnējā piedāvājuma akcijām.

"Cena, par kādu vienojāmies piedalīties IPO, dod iespēju kompānijai piesaistīt kapitālu savu izaugsmes plānu finansēšanai un vienlaikus nodrošina pievilcīgu atdeves potenciālu valsts fondēto pensiju "CBL Aktīvais" plānam akciju vērtības pieauguma potenciālu, šiem plāniem realizējoties,” norāda Zigurds Vaikulis, "CBL Asset Management" investīciju direktors un pensiju plānu pārvaldnieks.

Uzņēmumā, neskatoties uz faktu, ka akciju cena bija jāsamazina, tiek pausts gandarījums par apjomīga investora piesaisti.

“"CBL Asset Management" mums nodrošina jaunu “enkura” investoru, kas uzņēmuma attīstībai dos stabilitāti un stiprinās uzņēmuma pozīcijas finanšu tirgū, ņemot vērā, ka "CBL Asset Management" ir viens no vadošajiem pensiju pārvaldniekiem mūsu reģionā. Liela pensiju plāna klātbūtne akcionāru lokā visiem mūsu partneriem stiprinās pārliecību par uzņēmuma ekonomisko izaugsmi un pārvaldības kvalitāti,” komentē Jurijs Adamovičs, "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs.

“"APF Holdings" IPO ir viena no retajām iespējām ieguldīt pensiju kapitālu perspektīvu Latvijas uzņēmumu izaugsmē. Vēlamies, lai šis IPO izdodas, lai Latvijas kompānija aug, lai attīstās vietējais kapitāla tirgus - ar šādu uzstādījumu ķērāmies pie šī darījuma organizēšanas," saka Vaikulis.

Nepieciešams mazāks finansējums

Otrs faktors, kas palīdzēja samazināt vienas akcijas cenu, bija Lauku atbalsta dienesta lēmums par divu miljonu eiro finansējuma pieejamību uzņēmuma nākotnes plānu īstenošanai. Attiecīgi tādējādi ir samazināta summa, ko nepieciešams piesaistīt IPO piedāvājumā.

Tādēļ akcijas no pirmdienas tiks piedāvātas par 5,11 eiro par vienību, lai gan sākotnējā cena bija 6,81 eiro.

Investoriem nekas nav jādara

"Lai ievērotu visu investoru līdzvērtīgas tiesības, jaunā cena 5,11 eiro tiks piemērota visiem IPO darījumiem, proti, gan tiem investoriem, kas jau ir parakstījušies uz akcijām, gan tiem, kas vēl parakstīsies uz IPO piedāvātajām akcijām līdz IPO beigām," teikts uzņēmuma paziņojumā, piebilstot, ka arī IPO akciju parakstīšanās termiņš tiek pagarināts līdz 2023. gada 3. novembra pulksten 15:30.

Investoriem, kuri jau parakstījās uz akcijām, nekas nav jādara un pēc akciju alokācijas viņu orderi tiks izpildīti par jauno cenu 5,11 eiro par akciju un naudas starpība tiks atgriezta kontā. Ja tomēr jaunā cena un parakstīšanās perioda izmaiņas investorus neapmierina, tie var atcelt savus jau iesniegtos darījumus līdz 2. novembra 15:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!