Foto: Unsplash

Krievijas otrā lielākajā biržā – Sanktpēterburgas biržā – nesen iestājies haoss pēc tam, kad krāpnieki publicējuši viltus ziņas par biržas bankrotu, raksta "Business Insider".

Iesniegums tiesā ar 24. novembra datumu liecina, ka Sanktpēterburgas birža iesniegusi bankrota pieteikumu. Šī informācija lika investoriem paniski pamest biržu, Maskavas biržā kotēto Sanktpēterburgas akciju cenai noslīdot par 30% līdz visu laiku zemākajam līmenim.

Taču beigās izrādījies, ka šis bankrota pieteikums ir viltojums, ko iesnieguši krāpnieki. Arī Maskavas tiesa šo pieteikumu noraidījusi.

"Sanktpēterburgas birža nav iesniegusi bankrota pieteikumu," aģentūrai "Reuters" paziņojusi biržas mediju komanda. "Sanktpēterburgas biržas finansiālais stāvoklis ir stabils un nav bankrota pazīmju".

Vienlaikus nevar teikt, ka biržai patlaban klājas labi. Novembra beigās ASV paziņoja par sankcijām biržai, un šo jauno ierobežojumu dēļ birža nevar apstrādāt aptuveni divas trešdaļas klientu darījumu, kas tiek veikti ārvalstu valūtā.

Pēc šī paziņojuma biržā tirdzniecība pat uz īsu brīdi tika apturēta, un ieviests plāns aptuveni trešdaļu līdzekļu atskaitīt atpakaļ klientiem, turklāt Krievijas rubļos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!