Foto: Pexels
Viens no padomiem, ko eksperti dod jaunajiem investoriem, – ieguldīt tādu uzņēmumu akcijās, kuru produktus viņi paši izmanto, līdz ar to var novērtēt to popularitāti, kvalitāti un pieprasījumu. Tādējādi investoriem, kuri ir arī vecāki bērniem, ir vērts apskatīties ieguldījumus rotaļlietu ražotājos, kuru akcijas tiek pārdotas biržā.

Vidējam pasaules iedzīvotāju turības līmenim kāpjot, turpina augt arī pieprasījums pēc rotaļlietām, pērn norādīja tirgus izpētes kompānija “Circana”. Globālā rotaļlietu tirgus vērtība 2023. gadā (līdz decembrim) bija 183 miljardi ASV dolāru un tiek prognozēts, ka 2032. gadā tā palielināsies līdz 326 miljardiem ASV dolāru, vidēji pieaugot par 6,5% gadā. Attiecīgi rotaļlietu ražošana ir augoša nozare, kas potenciāli arī investoriem varētu būt interesants ieguldījumu objekts.

Tiesa, nule kā pasaules medijos izskanēja ziņas, ka viens no nozares līderiem – amerikāņu kompānija “Hasbro” – plāno atlaist 20% darbinieku. Tādēļ rodas jautājums – kā sokas nozarei, ja pat pasaulē iemīļoto zīmolu “My Little Pony”, “Monopoly” un "Dungeons & Dragons" ražotājs pieredz grūtus laikus?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!