Lai gan 2023. gada sākums finanšu tirgos bija drūms, uz gada beigām, inflācijai rūkot, naudas pasaule atdzīvojās, lielo kompāniju akciju vērtība kāpa un kriptovalūtu segments atžirga, un attiecīgi arī visi trīs raidījuma "Nākotnes kapitāls" portfeļi, sākoties 2024. gadam, rāda krietni priecīgāku ainu nekā pirms gada.

"Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs sāka ieguldīt 2021. gada rudenī. Kopā ar finanšu ekspertu Kasparu Peisenieku viņš apguva investīciju pamatus un izveidoja portfeli, kas balstījās uz "S&P 500", tātad ASV lielāko uzņēmumu, akcijām. 2022. gadā Kuzikovam pievienojās "Delfi Bizness" žurnālists Raivis Vilūns, kura portfelis tika izveidots no Baltijas akcijām, kriptovalūtām un kopfinansējuma/līdzfinansējuma (P2P) platformām. Pērn investoriem pievienojās "SEB Roboinvestora" portfelis, kas, balstoties uz "SEB bankas" ekspertu izvērtējumiem, automātiski iegulda naudu biržās tirgotajos fondos. 

Gadu investori iesāk šādi:

  • Konstantīns Kuzikovs: + 3,66%
  • Raivis Vilūns: + 9,27%
  • "SEB Roboinvestors": + 8,14%

Kuzikovs iedziļinās obligāciju jomā

Kuzikovs naudu iegulda lielākos ASV uzņēmumos, kas attiecīgi arī ir izteikti jutīgi pret ASV ekonomikas svārstībām. Tāpēc pirmajos 2023. gada mēnešos viņa portfeļa ienesīgums pārsvarā bija negatīvs. Tirgus noskaņojumam uzlabojoties, arī Kuzikova portfelī parādījās priecīgāki cipari. 

Tomēr viņa ienesīgums atpaliek no "S&P 500" indeksa, kas gada laikā pieaudzis par vairāk nekā 20%. "Klasiskais jautājums: kas ir jādara, vai jābūt pasīvam vai aktīvam investoram?" retoriski vaicā Kuzikovs, norādot – ja būtu ieguldījis tikai fondos, kas kopē "S&P 500", nevis pats atlasījis akcijas, rezultāts šogad būtu daudz labāks. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!