Foto: Shutterstock
Šobrīd gatavošanās kredītņēmēju atbalsta izmaksai norit, kā cerēts, tomēr, gaidot atbalsta summu kontā, jārēķinās, ka ikviena kredītņēmēja situācija ir individuāla. Atbalstu un to apmēru var ietekmēt dažādi faktori, piemēram, savlaicīgi veikti maksājumi, piemērotā procentu likme un citi.

Tomēr gaidot atbalsta summu kontā, jārēķinās, ka ikviena kredītņēmēja situācija ir individuāla. Atbalstu un to apmēru var ietekmēt dažādi faktori, tostarp savlaicīgi veikti maksājumi, piemērotā procentu likme un citi. 

Min provizoriskas aplēses

Otrdiena, 23. janvāris, ir termiņš kad bankām jāiemaksā kredītņēmēju nodevas maksājums Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par izsniegtajiem kredītiem, no kura tālāk tiks izmaksātas kompensācijas aizņēmējiem. Bankas lēš, ka kopējā atbalsta summa varētu sasniegt aptuveni 94 miljonus eiro, no kuriem aptuveni 85 miljoni eiro varētu nonākt pie kredītņēmējiem, bet 9 miljoni eiro tiktu ieskaitīti valsts budžetā. Precīzas aplēses gan kredītiestādes sola aprīlī.

Jāatgādina, ka atbalstu saņems visi hipotekāro (mājokļa) kredītu ņēmēji, kuri kredītu ir saņēmuši līdz 2023. gada 31. oktobrim, un kuru hipotekārā kredīta atlikums nepārsniedz 250 tūkstošus eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!