Foto: Publicitātes foto
Pieprasījums pēc lielāka sieviešu īpatsvara vadošos amatos pieaug. Vai tā ir ilgtspējas direktīvas un Eiropas Savienības kvotas ietekme, reāla pievienotā vērtība biznesam vai spiediens, kas radies darba tirgus vakuuma dēļ? Arvien biežāk, pārrunājot ar klientiem, kuri kandidāti ir spēcīgākie atlases projektos uz vadošiem amatiem, īpaši uz valsts kapitālsabiedrību valdes līmeņa amatiem Latvijā, nākas secināt – sieviešu šajos spēcīgāko kandidātu sarakstos ir maz vai nemaz.

Arvien biežāk, pārrunājot ar klientiem, kuri kandidāti ir spēcīgākie atlases projektos uz vadošiem amatiem, īpaši uz valsts kapitālsabiedrību valdes līmeņa amatiem Latvijā, nākas secināt – sieviešu šajos spēcīgāko kandidātu sarakstos ir maz vai nemaz.

Lai gan pētījumi liecina, ka Latvijā sieviešu īpatsvars vadošajos amatos, salīdzinot ar kaimiņvalstīm un citām Eiropas Savienības valstīm, ir būtiski lielāks, mēs ikdienā joprojām izjūtam deficītu. Tādēļ veicu kopējās pieredzes izpēti un apkopoju atziņas – kur esam un ko varam darīt lietas labā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!