Foto: Publicitātes foto

Pērn Latvijas biržā vienīgajā IPO debitēja olu ražotājs "APF Holdings". Lai arī sākotnējais akciju piedāvājums bija veiksmīgs, neilgi pēc tam uzņēmuma akciju vērtība, sekojot kopējai tendencei Baltijā, nokritās, un šobrīd uzņēmuma akcijas tiek tirgotas zem starta vērtības. "Signet Bank" analītiķu vērtējums liek domāt, ka tirgus akciju cenas nav pilnībā novērtējis un šobrīd tās tiek pārdotas ar atlaidi. Tam piekrīt arī investors un finanšu tirgus eksperts Andrejs Martinovs.

Baltijas biržā, neskatoties uz dažiem veiksmes stāstiem, kopumā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā un tam sekojošajām ģeopolitiskajām un ekonomiskajām problēmām ir redzama lejupslīde.

Tas, iespējams, novedis pie tā, ka vismaz dažu uzņēmumu patiesā vērtība un spēja veidot sekmīgu biznesu netiek gana novērtēta. Tā vismaz var spriest pēc ekspertu sniegtā novērtējuma par Baltijas biržas nesenāko jaunpienācēju – "AFP Holdings".

Grumbuļains starts

"Delfi Bizness" jau iepriekš vēstīja, ka "APF Holdings" sākotnējā akciju piedāvājumā (IPO) ir piesaistījis 107% no investīciju mērķa jeb 5 624 204 eiro. Kopumā IPO piedalījās 2128 investori. Tātad novembra IPO bija veiksmīgs, taču neilgi pēc tam akciju cena nokritās un tikai vienu brīdi sasniedza sākotnējā piedāvājuma cenu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!