Latvijas pensiju fondu nauda vairumā aizplūst uz ārzemēm, jo, kā raidījumā "Nākotnes kapitāls" norāda "Citadeles" meitasuzņēmuma "CBL Asset Management" vadītājs Kārlis Purgailis, Baltijā faktiski nav, kur ieguldīt. Gan tādēļ, lai nauda "nesēdētu" kontos, gan tādēļ, lai mūsu nauda strādātu Latvijas ekonomikas labā, nepieciešami jauni uzņēmumi biržās. Vienlaikus nepieciešama arī lielāka interese no sabiedrības puses par ieguldījumiem. Dati rāda, ka lēnām tas notiek.

Finanšu ministrijas un Latvijas Bankas apkopotie dati liecina, ka norēķinu kontos glabājas vairāk nekā desmit miljardi eiro. Šo problēmu iepriekš ir ieskicējis finanšu ministrs Arvils Ašeradens, kā arī vairāki citi speciālisti. Tas ir svarīgi, jo nauda kontos ne tikai dilst inflācijas dēļ, bet arī nepalīdz nedz pašiem naudas īpašniekiem, nedz Latvijas ekonomikai. 

Augstāka interese par ieguldīšanu nozīmē, ka nauda varētu nonākt pie vietējiem uzņēmējiem, kuri tādējādi varētu attīstīties, pelnīt vairāk un stiprināt valsts labklājību. Dažādi banku dati liecina, ka lēnām, bet progress tomēr ir. 

Taču, kā min Purgailis, ar to vien nepietiks – vajag arī vietas, kur ieguldīt, un vajag, lai lielie pensiju fondi var ieguldīt šeit. 

Jaunāko investoru skaits aug

Kā raidījumā stāsta bankas pārstāvis, dažādas paaudzes ieguldījumus finanšu instrumentos uztver atšķirīgi – sākot no tā, kur ieguldīt naudu, un beidzot ar riska apetīti un potenciālo ieguldījuma termiņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!