Foto: Shutterstock

Ja pērnā gada sākuma šķita, ka kriptovalūtu ēra varētu būt beigusies, pēdējo dienu straujais "Bitcoin" cenu pieaugums liecina, ka, iespējams, šogad kritīs 2021. gadā pieredzētie rekordi, un zelta drudzis digitālo monētu pasaulē ir atgriezies.

"Bitcoin" vērtība trešdienas vakarā sasniedza 64 tūkstošus ASV dolāru un dažās kriptovalūtu biržās pat uzkāpa līdz 68 tūkstošiem dolāru par vienu monētu. Tādējādi cena atpaliek tikai par 10 tūkstošiem dolāru no vēsturiski augstākās "digitālā zelta" vērtības, ko pasaule pieredzēja 2021. gada rudenī, kad finanšu tirgos gan akcijas, gan dažādi citi aktīvi sasniedza ārkārtīgi augstus rezultātus.

Kopumā februāra laikā monētas, kas pērn ap šo pašu laiku maksāja ap 20 tūkstošiem dolāru par vienību, vērtība ir pakāpusies par vairāk nekā 40%. Savukārt šīs nedēļas laikā pieaugums ir vairāk nekā 20%.

Kriptovalūtu biržas "Nexo" līdzdibinātājs Antonijs Trenčevs medijam "CNBC", pamatojoties ar tehnisko tirgus datu analīzi, pauda, ka, tuvojoties 69 tūkstošiem dolāru, paredzama zināma pretestība, proti, investori nebūs gatavi to pirkt par tik augstu cenu. Būs investori, kuri izvēlēsies fiksēt peļņu un pārdot savas monētas. Vienlaikus viņš piebildis, ka 60 tūkstošu robežas pārsniegšana, visticamāk, būs palielinājusi investoru riska apetīti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!