Foto: Pexels

Diskusiju vietne "Reddit", kuru varētu raksturot kā krustojumu starp sociālo mediju un sarunu forumu, ceturtdien uzsāka savu debiju Ņujorkas biržā. Daļa analītiķu bija skeptiski, taču signāli, kas saņemti no tirgus, liecina par investoru interesi. Tomēr pagaidām nevienam nav skaidrs, vai uzņēmums atkārtos "Facebook" izcilos rezultātus, vai drīzāk būs tuvāk mazāk populārajiem un arī mazāk ienesīgajiem "Pinterest" un "Snapchat".

Veiksmīgākais publiskajos tirgos pieejamais uzņēmums, nenoliedzami, ir Marka Zakerberga lolojums “Facebook”. Kompānija, kas dzimusi tikai nepilnus divus gadus pirms “Reddit”, šobrīd ir viena no amerikāņu akciju tirgus “lieliskā septītnieka”. Proti, “Meta” (“Facebook” īpašnieks – red.) kopā ar milžiem “Amazon”, “Nvidia”, “Microsoft”, Alphabet“, “Tesla” un “Apple” vērtībā un akciju cenu izaugsmē daudzkārt pārspēj visus pārējos biržas dalībniekus.

Visticamāk, “Reddit” investori cer, ka “Facebook” stāsts atkārtosies. Kompānija biržā debitēja 2012. gadā. Vienas akcijas cena bija 38 ASV dolāri, un pirmajā tirdzniecības dienā cena pieauga par 23 centiem. 

Taču 2024. gada 21. martā vienas akcijas cena pārsniedz 505 dolārus. Tādējādi, ja investors iegādājās akcijas neilgi pēc debijas biržā vai, vēl labāk, dažus mēnešus vēlāk, kad cena nokritās līdz pat 19 dolāriem par vienību, viņš savu ieguldījumu ir krietni vairāk nekā desmitkāršojis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!