Foto: Publicitātes foto
Lai arī dāņu investors Lars Tūsens, kurš 2017. gadā kļuva par "airBaltic" akcionāru, uzskata, ka Latvijas nacionālā aviosabiedrība ir atradusi labu biznesa modeli un pieprasījums pēc tās pakalpojumiem tuvākajos gados tikai augs, viņš ekskluzīvā intervijā "Delfi Bizness" saka, ka kādreiz, pēc kompānijas debijas biržā, tomēr atbrīvosies no savām akcijām.

Aviosabiedrība "airBaltic" kopš savas dibināšanas 1995. gadā, kad otrs lielākais akcionārs aiz Latvijas valsts (tolaik 51%) bija aviokompānija SAS (tolaik 29%), ir pieredzējusi gan izaugsmi, gan pārmaiņas, gan periodus, kuros, ja valsts nebūtu glābusi, iespējams, būtu aizgājusi pa burbuli. Mainījušies arī daļu turētāji, un šo procesu līdz pat pēdējai nomaiņai pavadīja bažas par uzņēmuma nokļūšanu nepareizajās rokās.

2017. gadā notika pēdējās izmaiņas. Tolaik aprīlī dāņu investors Lars Tūsens pabeidza darījumu, kļūstot par īpašnieku 20% akciju, kas līdz tam piederēja vācu investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam. Tūsens savu karjeru sāka zviedru kompānijā "Priva-banken", bet vēlāk kļuva par "Scandinavian Airlines" finanšu direktoru. Viņš pats intervijā žurnālā "Ir" 2017. gadā minēja, ka pirmo patiešām nopietno naudu nopelnīja, ieguldot zviedru prāmju operatorā "Selja", kas tolaik pieredzēja finanšu grūtības.

Viņš tolaik atzina, ka Latvijā pabūts tikai vienu reizi uz futbola maču, un kopumā līdz tam nebija arī ieguldījis naudu Latvijā un Austrumeiropā. Tagad, septiņus gadus vēlāk, situācija ir mainījusies – viņš stāsta, ka regulāri brauc uz Latviju, lai tiktos ar uzņēmuma vadību, un ir iepatikusies gan Latvija, gan "airBaltic".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!