Foto: AP/Scanpix
Britu mazumtirdzniecības gigants "Marks&Spencer" iekūlies nepatikšanās, veicot mahinācijas, lai samazinātu nodokļu maksājumus – atklājies, ka "Marks& Spencer", nosūtot uz Eiropas valstīm preces, kas iegādātas tā internetveikalā, rēķinu izraksta sava Īrijā esošā meitasuzņēmuma vārdā.

Līdzīgas nodokļu samazināšanas shēmas piekopšanā jau pieķerts arī interneta mazumtirdzniecības gigants "Amazon", atgādina laikraksts "The Guardian".

"Marks& Spencer" Lielbritānijas filiāle iepirkusi preces par vairumtirdzniecības cenām, bet pēc tam šīs preces nogādātas Īrijā un realizētas tālāk, tādējādi iegūstot iespēju par mazumtirdzniecībā gūto peļņu maksāt būtiski zemāku peļņas nodokli.

Lielbritānijā 26 % lielais peļņas nodoklis maksāts tikai par vairumtirdzniecības operācijām, bet Īrijā, kur šī nodokļa likme ir tikai 12,5% - par lielāko daļu peļņas, skaidro "The Guardian".

Tikmēr pati mazumtirdzniecības kompānija taisnojas, ka "Marks&Spencer" Eiropu apkalpojošie internetveikali pieder uzņēmuma meitaskompānijai Īrijā, kas esot lielākais "Marks& Spancer" internetveikala noieta tirgus. Kompānija arī uzsver, ka nodokļi par Apvienotās Karalistes teritorijā veiktajiem darījumiem tiek maksāti Apvienotajā Karalistē.

Lielbritānijas valdība nolēmusi būtiski samazināt uzņēmumu peļņas nodokli – jau nākamgad tas būs 21%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!