Foto: AP/Scanpix
Ķīnas regulatori apstiprinājuši "Boeing 787 Dreamliner" lidmašīnu izmantošanu lidojumu veikšanai valstī, ceturtdien paziņoja ASV aviobūves kompānija "Boeing".

Uzņēmums norāda, ka šāds regulatoru lēmums tam paver lielu potenciālo tirgu.

"Es varu apstiprināt, ka Ķīnas Civilās aviācijas pārvalde "787 Dreamliner" piešķīrusi modeļa sertifikāciju," pavēstīja "Boeing" preses pārstāvis.

Ķīnas aviokompānijas gan vēl tikai gaida, kad tās saņems pirmos "787 Dreamliner" pasūtījumus.

"Air China" pasūtījusi 15 lidmašīnas, bet "China Southern Airlines" un "Hainan Airlines" katra desmit lidaparātus.

Jau vēstīts, ka "Boeing" ražotajām lidmašīnām "787 Dreamliner" gada sākumā tika konstatēti vairāki defekti, liekot ASV Federālajai civilās aviācijas pārvaldei (FAA) izziņot trauksmi, kuras dēļ pārtraukti lidojumi ar visām pasaulē līdz šim piegādātajām 50 "Dreamliner" lidmašīnām.

Aviācijas regulatori iepriekš paziņoja, ka neizsludinās atļauju veikt lidojumus ar "Dreamliner" lidmašīnām, kamēr netiks atrisinātas problēmas ar to akumulatoru sistēmu.

Pēc vairākus mēnešus ilgušas izmeklēšanas FAA aprīļa beigās oficiāli apstiprināja "Boeing" piedāvāto risinājumu "787 Dreamliner" lidmašīnu akumulatoru problēmām.

Japānas aviokompānija "All Nippon Airways" (ANA), kas ir pasaulē lielākais lidmašīnu "787 Dreamliner" operators, ceturtdien paziņoja, ka svētdien atsāks lidojumus ar šīm lidmašīnām.

Savukārt pirmdien lidojumus ar "787 Dreamliner" jau atsāka ASV aviokompānija "United Airlines".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!