Foto: AP/Scanpix
Amerikāņu investīciju baņķieris un hedžfondu konsultāciju firmas „SAC Capital Advisors” vadītājs Stīvens Kohens, kurš pazīstams arī kā ievērojams mākslas darbu kolekcionārs, nonācis jaunās finanšu likstās un nu ir spiests pārdot dažus sev piederošos pasaules mākslas šedevrus, vēsta portāls CNBC.

Miljardieris ir spiests atvadīties no dažiem saviem dārgumiem, jo ASV valdības institūcijas pēdējo gada laikā regulāri izmeklē viņas kompānijas vērtspapīru tirdzniecības pārkāpumus, par kuriem Kohena kompānijai jau piespriests 616 miljonu dolāru (334,5 miljoni latu) liels naudas sods.
Taču ASV tiesībsargājošās iestādes no miljardiera kopumā vēlētos piedzīt kopumā 2 miljardus ASV dolāru (1,9 miljardi latu).

Kohens paziņojis, ka izliks pārdošanā divas Endija Vorhola un vienu Gerharda Rihtera gleznas. Darbi tiks pārdoti 13. novembrī, Ņujorkas „Sotheby’s” izsoļu namā.

Pārdoti tiks Vorhola darbi – Elizabetes Teilores portrets un „Colored Liz”, kā arī Rihtera "5 Deaths on Turquoise”, par darbiem kopā Kohens cerot saņemt ap 40 miljoniem ASV dolāru (21,7 miljoni latu).

Pēc medijiem pieejamās informācijas, Kohenam īpašumu vērtība ir aptuveni 9,3 miljardi ASV dolāru. Viņa privātajā kolekcijā ir gan Vincenta van Goga, gan Eduarda Manē, Pola Sezāna, Endija Vorhola, Demjena Hersta un citu meistaru darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!