Foto: AFP/Scanpix
Pasaulē lielākā metālapstrādes kompānija, Luksemburgā bāzētā "ArcelorMittal", prognozē, ka 2014.gada laikā kompānija varētu izkļūt no vairākus gadus ilgušās metālapstrādes nozares krīzes.

"ArcelorMittal", kas saražo 6-7% no visas nozares radītās metāla produkcijas, prognozē, ka, augot patēriņam Ķīnā, kā arī  eirozonas ekonomikas uzlabošanās dēļ, šogad kompānijai gads tiks aizvadīts uz krietni pozitīvākas nots, salīdzinot ar iepriekšējiem 3-4 gadiem, ziņo "Reuters".

Ķīnā pieprasījums varētu pieaugt pat par aptuveni 7%, ASV, salīdzinot ar pērno gadu, tas daudz nemainīšoties, savukārt Eiropā pieprasījums aizvien turpināšot krist, taču nu jau lēnākā tempā - par 1,5 - 2,5%.

Optimismu kompānijas pārstāvji sāka paust pēc 2013.gada trešā ceturkšņa rezultātu publiskošanas, kas bija par 18,5% labāki, nekā 2012.gadā uzrādītie rezultāti. Trešajā ceturksnī, kas līdz šim ir pēdējie kompānijas finanšu biznesa gada publiskotie rezultāti, zaudējumi samazinājušies no 479 miljoniem eiro, līdz 142 miljoniem eiro.

Piedāvājam ielūkoties kompānijas rūpnīcā Francijas ziemeļos, Dankerkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!