Foto: Itar-Tass/Scanpix
Pagājušās nedēļas laikā pamatīgi samazinājies ASV Federālo rezervju sistēmas (FRS) glabāto obligāciju apjoms - par aptuveni 106 miljardiem ASV dolāru vienas nedēļas laikā, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Jāpiebilst, ka ASV Federālo rezervju banka darbojas ne tikai valsts centrālā banka, bet arī finanšu iestāde, kurai daudzas pasaules valstis uztic to īpašumā esošo vērtspapīru glabāšanu.

Kopumā no ASV centrālās bankas turējumā esošiem vērstpapīriem nedēļas laikā izņemtas obligācijas 104,5 miljardu ASV dolāru vērtībā. Tas ir lielākais rādītājs pēdējo aptuveni divu gadu laikā. Vidēji nedēļas laikā parasti tiek izņemtas ap 47 miljardiem ASV dolāru vērtas obligācijas.

Izņemtie vērtspapīri ir tikai tie, kas atrodas ārvalstu centrālo banku īpašumā. „The Wall Street Journal" pieļauj, ka Krievija pārvietojusi savu vērtspapīru portfeli citviet, cenšoties nepakļaut to ekonomisko sankciju riskam.

Analītiķi arī norāda, ka Krievija nav vienīgā, kas vairāk kā ierasts pārvietojusi ASV obligācijas. Arī vairākas attīstības valstis pārdevušas savas ASV obligācijas, lai stiprinātu nacionālās valūtas Ukrainas konflikta laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!