Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas īpašo uzdevumu vienība OMON ieņēmusi Ukrainas saldumu ražotāju "Roshen" ražotni Ļipetskā, vēsta "Reuters".

Trešdien bruņoti OMON vīri ieradušies "Roshen" ražotnē Krievijas pilsētā Ļipetskā, liekot apturēt kompānijas darbu. Oficiāls skaidrojums šādai rīcībai no Krievijas valsts iestādēm Ukrainai neesot sniegts, apliecina Ukrainas ārlietu un ekonomikas ministrijas. Tāpat Krievijas bankās esot iesaldēti visi "Roshen" aktīvi.

Kompānijas preses pārstāve Inna Petrenko norādījusi, ka pret kompāniju Krievijā esot uzsākts kriminālprocess. Petrenko neesot informācijas un precīzāku skaidrojumu, par ko tieši kriminālprocess uzsākts.

"Roshen" ir viens no lielākajiem Eiropas saldumu ražotājiem. Kompānijas līdzīpašnieks ir pro-eiropeisks politiķis Petro Porošenko. Viņš ir viens no Ukrainas turīgākajiem uzņēmējiem un pēdējās nedēļās vairākkārt bijis redzams rietumvalstu medijos, kuros paudis pret Krievijas agresiju vērstu viedokli. Daļa no kompānijas akcijām pieder arī Ukrainas valstij.

Jau vēstīts, ka rietumi sola pret Krieviju vērst ekonomikas sankcijas, ja tā nepārtrauks savu agresiju Krimas pussalā.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!