Foto: Shutterstock
Krievijas noteiktais tirdzniecības embargo Eiropas Savienībai (ES) un citām valstīm ir izraisījis krīzi restorānu nozarē, liekot uzņēmējiem izmisīgi meklēt alternatīvas un cīnīties ar preču deficītu, vēsta portāls "Thw Moscow Times".

Franču sieri, Austrālijas steiks un jūras velšu risoto – tie un vēl daudzi citi ēdieni tiek izņemti no Krievijas restorānu ēdienkartēm.

Restorānu īpašnieki portālam norāda, ka turpina no ēdienu kartēm ņemt ārā dažādus piedāvājumus, kā arī uzsver, ka cenas restorānos celsies.

Šuši ir populārs japāņu ēdiens Krievijā, to pasniedz ne tikai japāņu restorānos, bet arī franču un itāļu. Tas ir ēdiens, bez kura daudzi Krievijas iedzīvotāji nevar iztēloties savu dzīvi, vēsta portāls.

"Rosinter" ir viena no lielākajām restorānu ķēdēm Krievijā, kur vairāk nekā 50 % produktu ēdiena pagatavošanai tiek importēti. Satraukušies par embargo ietekmi uz biznesu ir ne tikai restorāna īpašnieki, bet arī darbinieki, kuri nevēlas zaudēt darbu.

Šobrīd Krievija meklē veidus kā "zaudētos" produktus aizstāt ar citu valstu importētajiem.

Ir restorāni, kas ar šo krīzes situāciju mēģina tikt galā, piemēram, restorāns Jekaterinburgā nācis klajā ar "Sankcionēto ēdienkarti", kur visu ēdienu sastāvdaļas ir ražotas Krievijā.

Kamēr Krievijas lauksaimnieki priecājas par tirdzniecības embargo, restorānu nozares pārstāvji ir skeptiski un uzskata, ka vietējā produkcija nespēs aizstāt importa preces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!