Foto: Reuters/Scanpix

Francijas labējā "Nacionālā fronte", kuras līdere ir Marija Lepēna, Pirmajā Čehijas-Krievijas bankā ņēmusi 9 miljonu eiro kredītu, atsaucoties uz partijas kasiera Valeriāna Senžista sniegto apstiprinājumu, vēsta ārvalstu mediji.

Senžists apstiprinājis, ka vienošanās ar banku par naudas piešķiršanu panākta vēl septembrī. Pēc viņa teiktā, "Nacionālā fronte" jau saņēmusi pirmo kredīta daļu - 2 miljonus eiro.

Viņš arī atzīmējis, ka partija jau sen meklē vēlēšanu kampaņu finansētāju un regulāri saņem atteikumus no Francijas un citu Eiropas valstu bankām.

Lepēna jau iepriekš intervijā žurnālam "Nouvel Observateur" paziņojusi par "Nacionālās frontes" finansēšanas problēmām, sakot, ka partija iesniegusi kredīta iesniegumus visās franču bankās, bet neviena no tām naudu izsniegt nav piekritusi. Pēc tam partija vērsusies pie kredītiestādēm ASV, Spānijā un arī Krievijā

Pirmā Čehijas - Krievijas banka dibināta 1996.gadā, tās centrālais birojs atrodas Maskavā. Bankas 100% akciju īpašnieks ir uzņēmējs Romāns Popovs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!