Foto: Reuters/Scanpix
Krimā zemē aprakta liela nektarīnu krava, kuru vedis uzņēmums no Lietuvas, ziņo aģentūra "Interfax".

Augļus eksportējusi Lietuviešu firma "Vilniaus Tranzitas" un tie atrasti uz prāmja, kurš devies uz Krimu. Krievijas teritorijā šī krava esot ievesta ar lidmašīnu.

"Kravai trūka visi nepieciešamie dokumenti, kuri liecinātu par augļu drošību patērētājiem. Produkcija izņemta 15. augustā un iznīcināta aprokot poligonā," citēti vietējie dienesti.

Ziņots, ka pēdējās dienās iznīcināti simtiem tonnu dažādu augļu, dārzeņu, gaļas un citu produktu.

Vēstīts, ka Krievijas sankcijas pret Eiropas Savienību (ES), tostarp embargo lielākās daļas pārtikas produktu importam, ir pagarinātas par gadu, 24. jūnijā paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests "Rosseļhoznadzor" jau pagājušajā ceturtdienā paziņoja par desmitiem tonnu Krievijā no ES nelegāli ievestu augļu un dārzeņu iznīcināšanu.

Krievija 2014. gada augustā aizliedza ievest valstī lielāko daļu pārtikas produktu no ES. Tā bija Maskavas atbilde uz ES sankcijām pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem.

ES, ASV un citas rietumvalstis sankcijas pret Krieviju un tās amatpersonām vērsušas par Kremļa agresiju Ukrainā – Krimas aneksiju un situācijas destabilizēšanu Austrumukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!