Foto: Shutterstock

Krievijas policija otrdien paziņoja, ka ir aizturējusi "starptautisku kriminālu bandu", kas saražojusi sieru 27 miljonu eiro vērtībā, izmantojot aizliegtas Rietumvalstu izcelsmes sastāvdaļas.

Maskavas apgabala policija informēja, ka ir aizturēti seši cilvēki saistībā ar siera ražošanu, izmantojot 470 tonnas neatļauti no Rietumvalstīm ievesta renīna.

Varas iestādes "Maskavas apgabalā novērsa organizētas starptautiskas kriminālas bandas darbības, kuras locekļi ilgi bija iesaistīti sankcijām pakļauto produktu kontrabandā no ārzemēm", pavēstīja policijas pārstāve Jeļena Aleksejeva.

Policija norādīja, ka siers, kurš tika pārdots ar viltotu marķējumu, ir nonācis pārtikas veikalos Sanktpēterburgā un Maskavas un Ļeņingradas apgabalos.

Aizdomas turētajiem var tikt izvirzītas apsūdzības par krāpšanu, par ko var tikt piespriests līdz desmit gadiem ilgs cietumsods, paziņoja policija.

Krievijas varas iestādes ir aicinājušas valsts iedzīvotājus nelietot sankcijām pakļauto pārtiku, uzsverot, ka tā varot būt bīstama.

Krievijas Ģenerālprokuratūra otrdien publiskoja telefona numuru, pa kuru iedzīvotāji var ziņot par nelegāliem Rietumu pārtikas produktiem.

"Neapzinīgi piegādātāji importē šos produktus, kuriem netiek veiktas kvalitātes atbilstības pārbaudes, vai kuri neatbilst transportēšanas un uzglabāšanas noteikumiem, kas var padarīt tos bīstamus pilsoņu veselībai," paziņoja prokuratūra.

Jau vēstīts, ka saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā 2014.gada 1. jūlijā pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem tika noteiktas ES sankcijas. Krievija uz tām atbildēja, 2014. gada augustā aizliedzot ievest lielāko daļu pārtikas produktu no ES.

Krievija 6. augustā sāka iznīcināt Rietumvalstu pārtikas produktus, kas ievesti, apejot Krievijas noteikto embargo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!