Bijušas hedžfondu investīciju baņķieris Martins Skreli, kurš iegādājies tiesības uz AIDS zālēm "Daraprim" un paaugstinājis vienas tabletes cenu no 13,5 dolāriem līdz 750 ASV dolāriem, tagad tomēr sola zāļu cenu pazemināt, vēsta BBC.

Skreli paziņojumā norādījis, ka, ņemot vērot aso sabiedrības reakciju, kompānija zāļu cenu, kas iepriekš tika palielināta par 5500%, tomēr samazinās. Uzņēmējs gan aizvien neatklāj, kāda būs jaunā cena. Viņš arī skaidro, ka ievērojamais maksas paaugstinājums nepieciešams, lai veiktu jaunu "Daraprim" tablešu izpēti.

Tāpat ziņots, ka Skreli iepriekš cenas pieaugumu skaidroja ar biznesa apsvērumiem. Uzņēmumam, kā sacījis jaunais uzņēmējs, vienkārši vajadzējis no "Daraprim" tabletēm beidzot sākt gūt peļņu.

Vēstīts, ka "Daraprim" nav reģistrēts Latvijā, līdz ar to nav iekļauts Latvijas Zāļu reģistrā, taču, kā norāda ZVA, balstoties uz ārsta izrakstītu recepti individuāliem pacientiem, arī Latvijā ir ievestas nereģistrētas zāles "Daraprim", taču izplatīto zāļu iepakojumu skaits nav liels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!