Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) par sešiem mēnešiem pagarinās sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās iesaisti konfliktā Ukrainā, ceturtdien pavēstīja diplomāti, kas vēlējās palikt anonīmi.

Diplomāti vēstīja, ka ES dalībvalstu vēstnieki trešdien, 9. decembrī, tiksies, lai pagarinātu pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem noteiktās sankcijas.

"Izskatās, ka būs [sankciju] pagarināšana par vēl sešiem mēnešiem," anonīms diplomāts sacīja aģentūrai AFP.

Diplomāti norādīja, ka šobrīd vienkāršākais lēmums ir sankciju pagarināšana.

"Notika diskusijas. Polija vēlējās pret Krieviju noteikt lielākas sankcijas, citi - mazākas, tādēļ beigās bija tendence atstāt tās tādas, kādas tās ir, un pagarināt tās par sešiem mēnešiem," atklāja kāds diplomāts.

"Mēs vēlamies to darīt bez liekas kņadas, un mēs nevēlamies apspriest šo jautājumu [ES] samitā decembrī," piebilda diplomāts.

ES līderu samits notiks 17. un 18. decembrī, un tajā galvenā uzmanība, domājams, tiks pievērsta Sīrijas un migrācijas krīzēm.

Jau vēstīts, ka 2014. gada 1. jūlijā pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem tika noteiktas ES sankcijas. Krievija uz tām atbildēja, liedzot ievest lielāko daļu pārtikas produktu no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!